Lurer du på hva baderomspanel koster? Vi forteller deg alt du trenger å vite om prisen for baderomspanel, inkludert prisforskjeller på markedet, hvilke andre alternativer du har å velge mellom, hvordan du kan holde kostnadene nede, og mye mer. Les vår guide, så unngår du å betale for mye!
Ønsker du pristilbud på prosjektet kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, matchet til ditt prosjekt. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende.
Hvis du skal pusse opp badet, lurer du kanskje på hvilket materiale du bør bruke på veggene. Tradisjonelt har fliser vært å foretrekke, men i dag er det mange som har gått over til å bruke baderomspanel. Ofte brukes begrepene baderomspanel, baderomsplater, våtromsplater, våtromspanel og veggplater om hverandre, men som regel menes det produktet som vi her kaller baderomspanel.
På badet stilles det høye krav til materialer for å unngå fuktskader, men baderomspanel har allerede en en type membran som gjør at de kan festes rett på stenderverket. Derfor beskytter de badet mot fukt og kan brukes i våte områder. Baderomspanel kommer med en rekke ulike design, mønstre og farger. Du slipper å legge inn membran siden det allerede er i platene, noe som gjør at jobben med montering går kjappere. Derfor er det også en nokså billig løsning. Det er dessuten enkelt å holde baderomspanel rent fordi du slipper fuger hvor det ofte samles opp skitt.
Baderomspanel vil i de fleste tilfeller koste et sted mellom 500 og 1.000 kroner per kvadratmeter. Prisen avhenger imidlertid av kvalitet på baderomspanelet, hvilke farger og design det kommer i og hvilket merke du velger. Selv om det i gjennomsnitt koster cirka 500 - 1.000 kroner per kvadratmeter, finner du også i noen tilfeller baderomspanel til så lite som 300 eller 400 kroner eller så mye som 1.500 kroner per kvadratmeter.
Prisene nevnt ovenfor gjelder bare kjøp av selve baderomsplatene, men inkluderer ikke montering. Mange som pusser opp badet velger imidlertid å montere baderomspanel selv, fordi man slipper å legge smøremembran på innsiden, noe som gjør jobben mer overkommelig. Hvis du velger å montere baderomspanel på egenhånd er det imidlertid svært viktig å følge monteringsanvisningen til punkt og prikke for å unngå fremtidige fuktskader. Gjør du noe feil og får fuktskader på badet i fremtiden, kan det hele vise seg å bli svært kostbart. Hvis du ikke har noe erfaring med å legge baderomspanel selv, er det sannsynligvis tryggere å engasjere fagfolk, helst fra et firma som har våtromsgodkjenning. Når du kjøper baderomspanel er det i tillegg lurt å sjekke om platene har SINTEF Teknisk Godkjenning.
Hvor mye det koster å få baderomspanelet montert av fagfolk avhenger av hvor stort badet ditt er, hvor mye baderomspanel som skal monteres og hvor lang tid jobben tar. Det går likevel mye raskere å montere baderomspanel enn å legge fliser fordi man ikke trenger å tenke på rupanel og smøremembran.
Baderomspanel er en attraktiv løsning på badet, blant annet fordi det finnes så mange ulike mønstre, farger og design å velge mellom, slik at du enkelt kan utforme det nye drømmebadet ditt og få det til å se ut akkurat slik du ønsker. Det finnes imidlertid også andre alternativer enn baderomspanel. Vi skal her se nærmere på andre alternativer slik at det blir enklere for deg å velge.
Fliser har lange tradisjoner på norske bad. Også her er utvalget svært stort slik at du kan finne fliser i ulike størrelser, med forskjellige farger, geometriske former og design. Foreløpig er utvalget av fliser er enda større enn utvalget av baderomspanel. En ulempe med fliser er at de kun kan monteres på baderomsvegger som har membran og dette vil gjøre det mer kostbart. Dessuten tar det lengre tid og man må betale for flere arbeidstimer når man skal legge fliser. Flisene skal gjerne skjæres og tilpasses for å få riktig størrelse, noe som medfører en del støv og støy.
Hvis du har betongvegger på badet, er det noen ganger mulig å legge flisene direkte på veggen, og i så fall vil fliser være et nokså rimelig alternativ. Resultatet med fliser blir imidlertid svært godt i de fleste tilfeller og løsningen er trygg. Fliser varierer svært mye å pris og kan koste alt fra 150 til 1.500 kroner per kvadratmeter.
Mikrosement er en type sementpuss som har blitt særlig populært de siste årene fordi materialet er svært slitesterkt og gir badet et elegant utseende i typisk skandinavisk stil. En forutsetning for å kunne ha mikrosement på badet, er at veggene er fri for fukt og at badet er utstyrt med membran. Foruten det vakre utseende man får med mikrosement, er det også lett å holde badet rent og du kan enkelt bytte stil og farger hvis du ønsker en forandring en gang i fremtiden.
Mikrosement pleier å koste et sted mellom 2.500 og 3.500 kroner per kvadratmeter. Denne prisen inkluderer også arbeidskraft som kreves for å legge mikrosement. Merk at kvadratmeterprisen blir noe lavere hvis det er snakk om et større bad.
På badets tørre soner kan du også ha gipsvegger som du kan male. Det er imidlertid svært viktig at disse veggene ikke utsettes for fukt. Hvis du skal male vegger på badet, er det lurt å bruke våtromsmaling. Våtromsmaling er vannavstøtende og vil beskytte veggene mot fukt. Samtidig er det fleksibelt å velge maling fordi du enkelt kan endre utseende på badet ditt hvis du skulle føle for det.
I Norge er baderomspanel fra Fibo og BerryAlloc de mest utbredte, men også Arbor er populært.
Fibo het tidligere Fibo trespo og er en norsk produsent som har utviklet løsninger for å beskytte vegger i våtrom helt siden begynnelsen av 1950-tallet. Fibo produserer baderomspanel i Lyngdal, men leverer produktene sine til butikker over hele landet. I følge Fibo går det omtrent fem ganger raskere å legge deres baderomspanel på veggene sammenlignet med fliser, da man slipper å vente like lenge på tørking og herding, samtidig som det kreves færre håndverkere og man får mindre avfall å håndtere. Med baderomspanel fra Fibo får du en garanti på opptil 15 år. De kan enkelt klikkes sammen ved bruk av Aqualock-teknologien som Fibo bruker i sine produkter.
BerryAlloc er Fibos største konkurrent på det norske markedet. BerryAlloc er en global familiebedrift som holder til i Belgia, men som har opp mot 5.000 ansatte i nesten 20 land rundt omkring i hele verden. Bedriften produserer ikke bare baderomspanel, men også gulv i laminat, parkett og vinyl. Baderomspanelene fra BerryAlloc er vanntette og kan enkelt monteres med såkalte Hydroloc-profiler. Du kan enten lime platene rett på veggen eller skru dem på en treramme. De fleste store forhandlere av baderomspanel i Norge selger både produkter fra Fibo og BerryAlloc.
Nedenfor skal vi se nærmere på noen av de mest populære forhandlerne av baderomspanel i Norge:
Merk at dette bare er et lite utvalg av populære forhandlere i Norge, men at det også finnes flere butikker du kan kjøpe baderomspanel hos. Det er alltid lurt å sjekke utvalg og pris hos flere forhandlere.
Det er relativt store prisforskjeller på baderomspanel i Norge. Her har vi sett at de beste baderomspanelene kan være opptil tre ganger så dyre som de billigste. Prisforskjellene kan forklares med forskjeller i kvalitet, så vel som design og teknologi. Likevel er det slik at prisforskjellene for det mest populære alternativet, fliser, er enda større. De dyreste flisene kan koste mer enn ti ganger så mye som de billigste, da utvalget av fliser er enda større.
Selv om kvalitet og utseende i stor grad er styrende for prisnivå, er det også slik at noen merker og forhandlere rett og slett er litt dyrere enn andre. Det kan skyldes konkurransen på markedet der de aktuelle aktørene opererer. Ofte ser vi for eksempel at større kjeder er noe dyrere enn mindre lokale aktører.
På grunn av prisforskjellene er det viktig at du gjør grundige undersøkelser før du kjøper baderomspanel og finner ut nøyaktig hva du ønsker deg. Vi har sett nærmere på noen av de mest kjente tilbyderne av baderomspanel ovenfor, men det er ikke alltid de mest kjente som er de beste eller billigste og det er ikke sikkert disse er riktig valg for deg. Du kan som regel sammenligne priser nokså enkelt ved å sjekke hjemmesidene til tilbydere av baderomspanel der du bor, men hvis du ikke ønsker å bruke tid på nettet, kan du heller registrere behovene dine her på PusseOppBad. Da ser vi til at du blir kontaktet med tilbud fra lokale aktører der du bor. På den måten kan du selv spare tid og krefter, og samtidig gjøre et prisbevisst valg av baderomspanel til badet ditt.
Mange som skal pusse opp på badet er opptatt av å spare penger der det er mulig, da badet er et av de dyreste rommene man kan pusse opp, og for de fleste innebærer oppussing av bad en vesentlig investering som kan påvirke privatøkonomien i nokså stor grad. Den mest opplagte måten å spare penger på når man skal pusse opp badet, er å velge produkter til en rimelig pris. Samtidig er det viktig at pris ikke går alt for mye på bekostning av kvalitet fordi badet skal holde tilstrekkelig høy kvalitet for å unngå kostbare fuktskader. Badet skal samtidig se fint ut og du skal selvsagt være fornøyd med resultatet.
Man kan likevel spare en del penger på å gjøre prisbevisste valg av produkter som baderomspanel og gjøre grundige sammenligninger av alternativer. Du bør først tenke gjennom hva du ønsker deg av baderomspanelet, hva slags teknologi du ser etter og hvilket design du ønsker deg. Deretter kan du begynne å se på hva som tilbys på markedet, til hvilken pris, og sammenligne alternativene dine. Du trenger ikke velge det aller billigste du kommer over. Mange ganger lønner det seg å investere litt mer i produkter som har lengre forventet levetid og som kommer med bedre kvalitet.
Hvis du er i gang med et større oppussingsprosjekt, kan du kanskje spare litt penger ved å benytte deg av rabatt. Mange forhandlere tilbyr gunstige rabatter hvis du kjøper større mengder materialer eller produkter i ett kjøp fremfor flere mindre kjøp. Noen ganger har dessuten butikkene gode kampanjer og tilbud som kan bidra til å redusere totalkostnadene for baderomspanel og andre produkter du trenger når du skal pusse opp badet ditt.
Som regel er det verdt å kjøpe baderomspanel fordi løsningen er billigere enn fliser eller mikrosement, samtidig som kvaliteten er god og badet forblir godt beskyttet mot fukt. Hvis man vil spare penger, er det mest hensiktsmessig å velge baderomspanel eller maling, men om det er verdt å kjøpe baderomspanel for akkurat deg, avhenger av hvilke preferanser du har og hvor stort budsjett du har.
Hvis budsjettet ditt er stort og du stiller høye krav til det estetiske, er det kanskje bedre for deg å investere i noe enda mer kostbart og elegant som fliser av høy kvalitet.
Uansett hvilken løsning du velger, bør du være nøye når det kommer til montering. Er du usikker på hvordan det skal gjøres, er det sannsynligvis best å engasjere profesjonelle fagfolk fremfor å eksperimentere selv. Da får du i tillegg dokumentasjon som viser at det er fagpersoner som har renovert badet ditt og at badet oppfyller gjeldende krav.
Å engasjere profesjonelle fagfolk vil medføre en ekstra kostnad, men også her kan du velge noen som tar rimelig pris. Dessuten mener mange det er verdt å betale litt mer for å få jobben gjort ordentlig og for å kunne være trygg på at alt er som det skal være.
Gjør smarte oppussingsvalg